Absolwent Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunku dietetyki klinicznej. Od lat współpracuje z pacjentami zdrowymi jak i chorymi, pomagając im zrzucić zbędne kilogramy, dopasowując zbilansowaną dietę czy plany treningowe. Wsparcie dietetyka to pierwszy krok w stronę wymarzonej, ale przede wszystkim zdrowej sylwetki i prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
Edukacja
- Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu – magister dietetyki klinicznej
Doświadczenie i zakres zainteresowań zawodowych
Zajmuje się żywieniem osób zdrowych i chorych. Jego głównym zadaniem jest ocena stanu odżywienia pacjenta, opracowanie indywidualnego planu żywieniowego oraz wsparcie w leczeniu chorób dietozależnych poprzez odpowiednio dobraną dietę. Pomaga m.in. osobom z cukrzycą, insulinoopornością, nadciśnieniem, miażdżycą, chorobami serca, nadwagą, celiaklią itp. Celem jego pracy jest poprawa stanu zdrowia, samopoczucia i jakości życia poprzez odpowiednie żywienie oparte na wiedzy medycznej i aktualnych zaleceniach naukowych.
Doświadczenie i zakres zainteresowań zawodowych
- 2022 – Szkolenie ,,Pacjent z zespołem jelita nadrażliwego w gabinecie dietetyka”
- 2022 – Szkolenie ,,Dieta przeciwzapalna jako element terapii chorób dietozależnych”
- 2024 – Webinar ,,Tajniki diagnostyki celiaklii – najczęściej zadawane pytania przez pacjentów’’
- 2024 – Szkolenie ,,Rola maślanu sodu w regeneracji tkanek w opiece okołooperacyjnej, onkologicznej i żywieniu klinicznym”
- 2025 – Szkolenie ,, Niedokrwistość z niedoboru żelaza. Rola mikrobioty, żywienie, suplementacja i probiotykoterapia’’
- 2025 – Szkolenie ,,Neuroodżywianie w praktyce: znaczenie witamin z grupy B we wsparciu pamięci i układu nerwowego”